22 Şubat 2010 Pazartesi

9. Hafta -Genel Bakış- (20-21 Şubat 2010)

Business League'de bir hafta daha geride kaldı. Opet ve Danone yenilmezliklerini sürdürürken, J grubunun favorisi Digiturk 2'de 2 yapmayı başardı.

Öncelikle Opet'le ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Şu ana kadar hep kolay maçlar oynadıktan sonra, ligin sıkı takımlarından Denizbank'ı da 18 sayı farkla geçtiler. Ön alanda 2 metre civari 3 oyuncuyla rakiplerini korkuttukları bir gerçek. Bu 3 oyuncu da oyunu bilen iyi atletler ve ayrıca iyi ribaundçular. Bir de Ali ve Cihan'ın süper şutorler olduğunu eklersek karşımıza oldukça etkileyici bir tablo çıkıyor. Bu kadar iyi ribaund alan uzunlar olunca, kısalar ribaundları boşverip hızlı hücuma çıkıp kolay basketler bulabiliyorlar. Opet'in bu noktada tek dezavantajı, mevcut yapıyı koruyacak 6 kişilik bir rotasyona sahip olması. Tempolu ve penetre etmeyi seven rakipler karşısında hem yorgunluk, hem de faul problemleri sebebiyle zorlanmaları söz konusu olabilir. Ancak açıkçası karşılarında Tüpraş dışında ciddi bir problemle karşılaşacaklarını düşünmüyorum.

Digiturk'ün averaj sebebiyle J grubunda kalması biraz şanssız oldu açıkçası. Çünkü eldeki malzeme, I grubunda maç kazanmaya müsait. Merter gibi süper bir açık alan skorerinin yanı sıra, temastan kaçınmayan ve ligin en güçlü forvetlerinden biri olan Görkem Gürel'e sahipler. Cihan Göncü yakasını sakatlıklardan bir türlü kurtaramadığı için takımın yükü bu ikilinin üzerine kalmış durumda. Aslında Digiturk'ün şu noktada ihtiyacı olan rotasyondaki diğer oyunculardan skor alabilmek. Bence Görkem aynı zamanda iyi de bir pasör. Savunmanın dikkati onun üzerine yöneldiğinde sahadaki diğer oyuncuların boş şutları sokabilmesi büyük fark yaratır. Aslında bu hafta en büyük değişiklik, sene başından beri ilk defa gerçek anlamda sert ve agresif oynamaları oldu. Bir de üstüne hücumdaki tempoları eklenince TEB gibi ciddi bir rakip karşısında 86 sayıya ulaşmayı başardılar. Bireysel olarak ne kadar yetenekli olduğunuzun pek önemi yok. Digiturk'ün bu hafta sahaya koydukları, iyi bir takımın karakteristik özellikleri.

Geçen hafta UNO karşısında ciddi bir sınav verip bundan başarıyla çıkmayı başaran Danone, daha önce rahat yendikleri Pirelli karşısında oldukça zorlandı. Bunda Pirelli'nin disiplinli bir zone oynarak size avantajını ortaya çıkarması önemli rol oynadı. Artık rakipler Danone'u tanıyor, bu onlar açısından bir dezavantaj. Şu andan itibaren Danone'un cephaneliğine tam saha baskıyı katması şart. Ancak bu şekilde tempoyu tam anlamıyla kontrol edip oyunu hızlandırabilirler. Daha önlerinde oynamaları gereken Tüpraş, Opet ve Denizbank gibi takımlar var. Bu takımların hepsinin ortak özelliği, güçlü oyunculara sahip olmaları ve yarı sahada iyi savunma yapmaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder