23 Kasım 2009 Pazartesi

Business League'de Hava Atışı!


Business League’de yer alan, veya takip eden herkese selamlar!
Bu sene oluşturduğumuz Business League blogumuz, bize oynanan maçlar hakkında daha detaylı teknik yorumlar yapılacak bir alan yaratmasının yanısıra, başka yeni uygulamalarla beraber Business League heyecanını doya doya yaşayıp, lig hakkında sizleri daha geniş bir çerçevede bilgilendirebileceğimiz bir araç olacak.
Planlarımız arasında, haftalik maç analizlerinin yanı sıra, o hafta oynanan maçlardaki performanslara göre oluşturulacak haftanın beşi, takımların performanslarına göre şekillenecek bir güç sıralaması ve yakın rakipler arasında oynanacak maçların ön değerlendirmeleride var. Bu konular hakkında biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse;
1) Haftanın Beşi: O hafta oynanan maçlar içerisinde en dikkate değer performanslar alınıp oyuncuların oynadıkları pozisyonlara göre oluşturulacak bir kadro niteliği taşıyacak. Oyuncuların performansları hakkında 1 paragraflık kısa bilgiler, ayrıca iyi bir performans sergileyip haftanın beşinde yer alamayan 3-4 oyuncunun daha isimlerini içerecek.

2) Güç Sıralaması: Takımların oynadıkları rakiplere, aldıkları skorlara göre yapılan bir listeleme olacak. Mesela A takımı listede kendinden yukarda bulunan B takımını yendiği taktirde, bir sonraki haftanın listesinde bu takımın üstüne çıkabilecek. Business League formatı gereği her takım her hafta maç yapmadığı için, öncelikle ilk maçlarını tamamlayan takımlar arasında bir sıralama oluşturulacak, daha sonra takımlar yavaş yavaş maçlarını tamamlayıp ligi şekillendirmeye başladıklarında liste yenilenecek.

3) Ön Değerlendirmeler: Haftanın çekişmeli geçmesi beklenen maçları içinden bir tanesi seçilecek, takımlar masaya yatırılacak. Yine bu maçla ilgili görüşlerin ve röportajların blog’a eklenmesi mümkün olacak. Bu uygulama bütün takımlar ilk maçlarını oynadıktan sonra start alacak.

Blog’un hedefi, eleştirinin düzeyini kaçırmadan, daha bağımsız bir platformda sizlere Business League heyecanını yaşatmak olacak.
Görüşmek üzere....

Yiğit. M. Tezcan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder