24 Aralık 2009 Perşembe

4. Hafta -Haftanın Beşi- (19-20 Aralık 2009)


4.haftanın beşini seçmek oldukça zorluydu. Bir çok oyuncu haftanın 5’inde yer almayı hakeden performanslar sergilemesine karşın listeye dahil olamadı. Diğer haftalara nazaran bu hafta ‘’dikkat çeken diğer isimler’’ köşesi oldukça kalabalık.


[] Recep Göklek (Pirelli) 23 sayı, 14 ribaund, 7 asist

Recep Göklek 2 hafta üst üste bu listede yer almayı başardı. Her hafta takımını yönetme konusunda aşama kaydediyor. Açık olan bir şey var ki, geçen sezon iyi point guard bolluğu yaşadığımız Business League’de, bu sezon bu konuda biraz kıtlık yaşıyoruz. Bundan sonraki haftalarda Recep Göklek’in adını düzenli olarak haftanın beşinde görmemiz muhtemel.

[] Emin Birinci (Tüpraş) 21 sayı, 6 ribaund

Tüpraş’ın 30+ atmasına alıştığımız solak skoreri Emin Birinci, bu hafta 23 dakikada 21 sayıya imza attı. Hem Yusuf Yıldırım’ın gelişi, hem de Tüpraş’ın etkili hızlı oyununu daha üste taşıması Emin’in üzerindeki sorumluluğu azaltıyor.

[] İbrahim Demirel (Mars) 27 sayı

Ligin yeni ekibi Mars, bu hafta ligin güçlü ekibi Denizbank’ı mağlup ederken İbrahim Demirel sahnedeydi. İstikrarlı şut atamasada, son çeyrekte arka arkaya kritik faullerden isabet bularak (toplamda 10/10) ligin en soğukkanlı oyuncularından biri olduğunu gösterdi.

[] Görkem Gürel (Digiturk) 22 sayı, 13 ribaund, 3 asist

Görkem Gürel, iyi bir forvetin sahip olması gereken her şeye sahip. Ayrıca Digiturk’ün koçu Emre Erkan’ın söylediğine göre basketbol altyapısı da mükemmel. Skorer iç güdüsü dışında çok güçlü ve temastan kaçınmayan bir oyuncu olduğunu belirtmek gerek. Bunların yanında başka ne isteyebiliriz? Bu kadar fazla top kaybı yapmamasını. 2 haftada toplam 15 top kaybı pek küçümsenecek bir rakam değil.

[] Murat Yucaoğlu (Garanti Bonus) 20 sayı, 11 ribaund

Bu sezon Garanti Bonus’un bu kadar farklı olmasının en büyük sebebi Murat Yucaoğlu. Oldukça sade ve dikkat çekmeyen bir oyunu olmasına karşın istikrarlı maçlar çıkarmayı sürdürüyor. Duran Çapkan’ın yanına hem skor üretebilen hemde savunma yapabilen bir forvetin katılması takıma adeta seviye atlattı.

Haftanın Dikkat Çeken Diğer İsimleri;

Merter Çetiner (Digiturk) 21 sayı 6 ribaund 6 top çalma, İlker Sarıkaya (Tabipler Odası) 16 sayı 4 ribaund, Özgür Gemici (Metis) 24 sayı 13 ribaund, Ali Aktaş (GittiGidiyor) 18 sayı 6 top çalma, Yusuf Yıldırım (Tüpraş) 21 sayı 5 ribaund, Harun Yorulmazlar (Yapı Kredi) 16 sayı 11 ribaund, Berker Kayacı (Garanti Emeklilik) 18 sayı 16 ribaund, Selahattin Karış (Opet) 18 sayı 3 asist.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder