14 Aralık 2009 Pazartesi

2. Hafta -Haftanın Beşi- (05-06 Aralık 2009)


Haftanın beşini seçmek her zaman zor bir iş. Kesin bir kriter olduğunu söylemek mümkün değil. Kimi zaman etkileyici rakamlar ön plana çıkarken, kimi zaman doğru işleri yapan oyuncular bu listeye dahil oluyorlar. Çekişmeli maçlarda skora etki eden oyuncuların ayrı bir şekilde dikkate alındığını belirtmekte fayda var.

Bu haftasonu özellikle oyun kurucu pozisyonunu doldurmakta güçlük çektim. Dikkat çekici performanslar olmaması bir yana, genelde guardların çoğu asistten fazla top kaybı yaptılar.


[] Volkan Baş (BASF Türk) 16 sayı 13 ribaund

Maçın sonlarında sorumluluk almaktan çekinmedi. Kontrollü oynadı. Maç boyunca faul atışlarında problem yaşarken en kritik atışları sokmayı başardı.


[] Berker Kayacı (Garanti Emeklilik) 30 sayı 25 ribaund

Korkusuz oynadı, maç boyu potayı görmekten çekinmedi. Çok atletik bir oyuncu ve hızlı hücuma çok yatkın bir uzun. Zaten geçen yılın ribaund kralı olduğunu biliyoruz.


[] Erman Akkurt (UNO) 33 sayı 7 ribaund 7 top çalma

Ligin en çok korkulan skorerlerinden biri. Çok güçlü bir oyuncu, potaya giderken onu durdurmak pek kolay değil.


[] Mert Yenice (Garanti Bonus) 20 sayı

Kenardan gelerek tam 20 sayı üretti. En önemlisi, 3.çeyreğin sonu ve son çeyreğin başında bulduğu kritikler basketlerle maçı çözen oyuncu oldu.


[] Hakan Şenol (UNO) 17 sayı 11 ribaund 6 asist

Her ne kadar çok yönlü bir performans sergilediysede, bazen çok fazla şey yapmak istedi. Sonucunda 9 top kayıplık bir fatura ortaya çıktı. Her ne kadar topu getiren oyuncu olmasada, UNO takımının beyini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder